Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

maanantai 2. toukokuuta 2011

Haku su 1.5

Jouduimme lennosta vaihtamaan paikkaa, kun Käärmekallio olikin varattu.
Menimme sitten lentokentän maastoihin, mutta nyt tutka-aseman vasemmalle puolelle.
Maatossa olkin sitten jippona oikealla puolella rakenteilla olevan tien ylitys.Joten luvassa alun metsikön jälkeen, oli ensin kiipeämistä hiekka- ja sorakasojen päältä, sitten tien ylitystä ja uudelleen soravallien yli metsään.
Alueen vasen puoli oli suht normaalia metsää.
Suunnitteluvaiheessa tein jo itse pölöyksiä...ajattelin että valmiina ukkoina ilman apuja (lyhyillä ilmaisuilla) neljä ekaa pistoa/piiloa, sitten oikealle tyhjä, ja taas kuudentena vasemmalle löytö.
No ekat neljä ukkoa menikin todella hyvin! Pistot oli suoria ja hienoja alueen haastavuudesta huolimatta, sinne oikeallekin se kipusi kuin hirvi suorinta linjaa.
Aiemmista koirakoista vaan kukaan ei ollut käyttänyt alueen loppuosaa siellä oikealla, lisäksi siihen jäi myös tutkimatonta aluetta ennen sitä oikean puolen tyhjää.Joten kun varsin hyvin tiedän että Qlla on muutenkin vaikeuksia osata kääntyä oikean puolen tyhjillä oikeaan suuntaan, niin kannattiko sitä koittaa just täysin uudella ja suht hankalalalla alueella! Jes, olen pöllö!
Lopputuloksena ,että ainakin neljä kertaa lähetin Qn sinne tyhjälle.Mukamas etenin itse hiukan etten just samasta kohtaa laittanut.Ja neljä kertaa se irtosi syvälle, ja aina kääntyi väärään suuntaan,viidennellä yrityksellä se lähti jo keskilinjan suuntaisesti ihan sijaistoiminnolla.
Treenikaverien antama tärkeä järkiinpalautus tuli aika kreivin aikaan, seuraavaksi olin jo aikomassa taluttaa koiran u-pistona sinne metsään..
Q sai kuitenkin tässä välissä hakea vasemman puolen ukon.Ei yllätys ettei se sinne heti ekalla mennyt, vaan jolkotti keskilinjaa eteenpäin.Tuli kutsusta luokse, ja kun hetken patosin ja käytin vihjesanaa "siellä", niin nyt irtosi hienosti ja löysi , ja tuntui olevan aidosti iloinen kyllä kun onnistui.
Tällä välin Elina oli mennyt piiloon sinne oikealle puolelle, ja haettiin Qlle palkaksi löytö ,kunhan kääntyisi aluetta eteenpäin.Sinne irtosi hyvin, teki kyllä vieläkin pikkusilmukan väärään suuntaan, kunnes kääntyi oikeean suuntaan ja eteni piilolle, mistä tietysti sai mahtavat kehut ja roppakaupalla leikkiä.
Elina muistutti , että miten viime aikoina L-pistoja on otettu siellä oikealla puolella..pisto omatunnossa, olisihan mun pitänyt oikeasti antaa Qlle eväitä onnistumiseen eikä vaan vaatia siltä sitä, mitä se ei osaa.
Nyt siis :seuraava treeni oikeasti saa luvan olla helppo ja motivoiva.Sen jälkeen Qlle oikella puolen L-pistoja niin että sekä maasto että tuulensuunta ohjaa sitä onnistuneeseen suoritukseen.Tyhjän jälkeen vaikka motivoiva pomppu toiselta puolen? Kun niitä tyhjiä pitää nyt myös ruveta viljelemään, mutta vastaavaa koiran prässäämistä en saa kyllä vähään aikaan tehdä.
Onneksi Q ei kuitenkaan mennyt toimintakyvyttömäksi, on se suht sitkeä otus kuitenkin.Itse vaan ohjaajana saan kehittyä sekä reiluudessa että järjellisessä suunnittelussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti