Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

lauantai 28. toukokuuta 2011

Jälki plus esineet

Päivällä Kärrysissä.
Esineet nousi pikavauhtia,mulla ei ollut kello käynnissä, mutta lähempänä kahta minuuttia kuin kolmea oli mulla jo kolme esinettä taskussa,oikein pätevä Kuukkis.Hienoa , että nyt esineillä toimii tuo että pikkuisen revittelemme kaikilla esineillä, ja loppupalkaksi saa narupallonsa.Selkeästi esinemotivaatio on nyt hyvällä mallilla,ruokapalkka oli ihan tyhmä ajatus!
Jälki oli varmaan vähän avoluokan jälkeä pidempi, muttei kuitenkaan vielä puoltatoista kilsaa.Vanheni n tunnin.Jana 50 metriä,lähtö oikeaan.Matkan varrella alussa pitkä pätkä kalliolla samoilua, sitten vetistä suopursua, hakkuuaukeaa, nuorta koivutaimikkoa ja lopulta taas suht selkeää sammalmetsikköä.
Jana sujui kohtuullisen hyvin.Ekan 10 metrin jälkeen oli bongaavinaan jonkin jäljen, mutta onhan joku voinut olla aamulla siellä jäljestämässä,ainakin yksi krepinpätkä oli maassa just siinä meidänkin janan kohdalla.Halusin kuitenkin janan juuri siihen joka tapauksessa, sillä siinä oli hieno baana koiran mennä suoraan.
Pikkukiepauksen jälkeen lähetin siis uusiksi, ja nyt Q eteni hienosti suoraan, ja vaikka teki pienen tarkistuksen takajäljelle,niin itse käänsi suuntansa n 5 metrin päästä.Nyt siis hajuerottelu toimi hyvin.
Kepeistä saatiin talteen 5/6, se yksi jäi siihen kohtaan mihin tarkoituksella olin jättänyt jonkun eläimen kakkaläjän jälkeen sen kepin.Q reagoi siihen köntsään, mutta jatkoi kuitenkin jäljen ajoa, eli voihan siitäkin iloita,olisi tietty ollut ehkä fiksua huolehtia että keppikin oltaisiin saatu ylös.
Kalliolla jäljestäminen oli nyt parempaa kuin viimeksi, ja suopursukohdilla näki selvästi miten Q skarppasi ja piti hyvin huolta ettei hukannut jälkeä.Kulmista pari oli tosi kaunista ja hallittua, ekan kulman suoritti ensin oikein, mutta jostain syystä palasi tarkistamaan,sitten kuitenkin jäljestys oli taas hyvin varman tuntuista.
Ihan loppupätkällä,jossain kohtaa iski laiduntamishalu,eli yritti syödä sitä pitkää vihreää mitä lie heinää.Kiellosta lopetti, ja jatkoi kuuliaisesti taas jälkeä.
Mutta oli se taas tosi läähättävä treenin jälkeen.Esineiden ja jäljen ajon välillä oli vain n 10 minuuttia, ja vaikkei päivä ollut kuuma, niin kyllä se Qn fysiikalla näköjään hiosti..
Tänään myös haukutin kepeillä ja taisteltiin niiden kanssa, Q kyllä syttyi siitä, mutta odotti myös selvästi ruokaansa.Eväät olivat kuitenkin nyt hyvin pienet, eli herkkua kyllä mutta vain pikkuannoksina.
Hieno koira se oli taas tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti