Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Tottista,hakua,jälkeä..

Lauantai-illalla Haunisissa omalla kentällä.
Ensin vähän heiteltiin palloa, että lihakset lämpeni, ja sitten treenasin ketjutettuna,ilman mitään välipalkkaa; tasamaanoudon,hyppynoudon, A-estenoudon ja eteenmenon.
Tasamaanoudossa mun heittoni jäi suht lyhyeksi sekä meni vielä aika vinoon,kaikin puolin Qlta mallikelpoinen suoritus.
Hallinnassa hyppyesteelle, jossa Q kauniisti odotti lupaa.Tässäkin mun heitto olisi saanut olla suorempi, mutta silti vähän yllätyksenä Q kiersi mennessä, mutta paluussa hyppäsi ilmavasti yli.
A-estenouto ihan perfect.
Ja eteenmeno hienosti.Ennakoivat merkit toimi nyt hyvin, eli näin kun Q siristi katsettaan eteenpäin.Valmisteleva seuraaminen kohtuuhyvä, tosin ei tarjonnut katsekontaktia, mutta paikka oli hyvä, laukalla lähti hienosti,laskelmieni mukaan n 35-40 askeleen päässä sen vauhti hiukan hidastui, ja kun käskin platz niin empimättä meni maahan.Siitä vapautin heti luokseni narupallolle, eli ketjun päätöspalkka tuli minulta siinä kohtaa.Nythän en ollut edes kävellyt sillä alueella, eli mun mielestä oikein ok että juoksi kuitenkin vauhdilla ja suoraan, vaikkakin hiukan vauhti ihan lopussa hiipui.
Noudoissa tykkäsin siitä että Q malttoi hallitusti odottaa lupaa ja lähti aina laukalla.Myös palautus laukalla, luovutusasento siisti ja rauhassa piti kapulaa jaksotukset.Sivulle siirtymiset myös täydet taas tällä kertaa.
Hyppyesteen otin vielä erikseen uudestaan lenkin jälkeen.Ja taas kiersi mennessä mutta hyppäsi paluun.Ilmeisesti Qlla on niin kova kiire kapulalle, ettei malttaisi hypätä menomatkalla.Kolmannella yrityksellä onnistui.
Joten menohyppyä pitää edelleen vahvistaa, ja vinoheittojen palautuksia.Kiva mieli, treeni sujui hyvin ,ja Q teki hyvällä asenteella vaikkei saanut välipalkkaa.

Sunnuntaina oli hakuharkat Saramäessä, joka oli meille uusi alue.
Molemmissa etukulmissa valmiina ukko, ja kolmospiilolla oikealla.Ekalla n 40 haukkua, tokalla 20 ja kolmannella riitti 5.
Sitten kaksi tyhjää, ja vasempaan takklulmaan löytö, sielläkin riitti 5 haukkua.
Q suoriutui uudessa metsässä ihan hienosti.Oikella puolen oli hakattu metsää, eli piti ylittää tukkipinoja,vasen puoli metsää melko helppoa.
Oikea etukulma; suora syvä pisto, ei huomautettavaa.
Vasen etukulma; siinä Q hiukan koukkasi vasemman kautta( ja siellä itse asiassa oli piilon näköinen pömpeli, eli aika loogista koiralta haluta tarkistaa se), löysi hyvin.Haukkui hienosti 19 haukkua, ja sitten mukaan mahtui yksi "viu".Anu oli fiksu, ja antoi Qn jatkaa vielä haukkumista , ja palkkasi kun haukku taas kuulosti siltä miltä pitääkin.
Kolmosella jälleen oikein kelpo ja suora pisto.
Nelosen tyhjä..enpä muuten enää muista oliko siinä mitään kummallista, vai menikö se kerralla oikein??
Joka tapauksessa viitonen, eli tyhjä oikealle ,jouduttiin uusimaan.Siinä Q lähti taas suoraan ja syvälle, mutta se pahuksen kieppi väärään suuntaan.Kutsusta tuli takaisin keskilinjalle, ja uusi lähetys meni hyvin.Kun Q kääntyi takarajalla oikeaan suuntaan huusin kehuhuutoja niin että varmaan maakunnissa asti joku peljästyi:-) Q iloisesti tuli kehuttavaksi ja palkittavaksi, toivotaan että se pikkuhiljaa oppisi tekemään töitä aina eteenpäin.
Ja kuutonen, eli takalukman löytö oikein hyvin.
Seuraavalla kerralla suunnitelmaan kuuluu , että pelkkiä löytöjä, mutta L-löytöinä, jotta eteenpäin kääntyminen vahvistuu.
ja sitten kun seuraavaksi otan tyhjiä, niin Q saa olla radalla ensimmäinen koira.Eli vaikka kolme tyhjää ja löytö.

Maanantai-aamulla Marjan kanssa tunnelin suulla jäljestämässä.
Hmm..no oli Q vähän parempi kuin viimeksi, mutta vieläkin on ongelmia.Se on tällä hetkellä ihan turhan herkkä mun liinankäytölle.Ja nii-i, sitä voidaan kysyä , että mitäköhän mun on tullut sählättyä sen liinan kanssa.
Nyt mun pitää keskittyä ettei tule nyppäisyjä liinaan, eli voisin ottaa liinasta lähempää kiinni,ettei Q pääse ryntäilemään, ja sitten joustoa käsiin! ja vaijeri voisi olla parempi ehkä meille, se kun ei tartu varvikossa niin herkästi kiinni joka puskaan.
Q selvitti janan , ei tyylillä, mutta oikeaan suuntaan.Kaksi keppiä se nosti itsenäisesti ja viimeisen kun vähän himmailin.Hukkasi jäljen muutamaan otteeseen,mutta tällä kertaa itse haki sitä paremmin.Mutta hutiloi, ja meni liian korkealla nenällä.
Motivaatiota kai sitten vaan haettava, lyhyitä jälkiä ja mietintään mikä olisi Qlle se paras palkka.

1 kommentti:

  1. Älä päästä Qta kiertämään estettä! Eli huomautus ja homma seis & alusta uudestaan, jos yrittää kiertää. Ja yleisesti noissa noudoissa, jos tuntuu, että se jää heppailemaan kapulan palautuksen kanssa, palkkaisin lennosta heti, kun lähtee tuomaan. Olette kyllä ahkeria, tsemppiä!

    VastaaPoista