Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Hikistä puurtamista

Viikon varrella ollaan kyllä treenattu ahkerasti, ja on jopa sujunut pääosin hyvin.
Perjantaina tottista, kaikki suht hienosti.Noudot, myös telineet <3 !
Lauantaina alkuillasta Marjan kanssa , taas tottista, tai lähinnä tokoilua Haunisissa.Seuraaminen käskytyksellä, siinä ei mitään ihmeellisyyksiä,ihan hyvin meni.Mutta jäävät liikeet ovat nyt hukassa jostain syystä.Nytkin ekalla yrityksellä yritti vaan jatkaa seuraamista.Korjauksella hyvin.Luoksetulo muistaakseni oli ihan ok, mutta seisomisessa myös valui.Joopa, korjauksella onnistui, mutta taas seuraavana päivänä kun kokeilin, niin ei osaa ei..Ihme juttu,kyllä se vielä äsken osasi.
Paikkamakuu yhdessä Cherin kanssa sujui rauhallisesti,pää kyllä pyörii huolestuttavan paljon.Eli jos naapuriksi osuu myös kontaktia hakeva koira, niin on Kuukkiksella haastetta.
Telineet myös.En osaa heittää, se nyt on ennenkin tiedetty, mutta varsinkin jos koitan alakautta heittää niin big trouble.Lopulta nämäkin kuitenkin saatiin onnistumaan ja vielä illan päätteeksi treenasimme heittoja yhteistuumin.
Sunnuntaille oli buukattu hakutreenit Piikkiöön.
Mulla oli kuitenkin luppoaikaa onnekkaiden sattumien summana, joten huristin sinne etukäteen tekemään Kuuralle myös jäljen.
Pituus vain n 500 metriä, vanheni puoli tuntia.Janan tein ensimmäistä kertaa melko ryteikköön.Ja kun pääsin sisälle metsään huomasin että sinnehän osui pahuksen jättiojakin, joka piti janalla ylittää.
Jana olikin sitten aikamoista säheltämistä.Q lähti suoraan , loikkasi vauhdilla ojan yli ja pyrki syvemmälle.Nii-i, olen sitten kaavamaisesti traanannut vallan 50 metrisiä janoja viime aikoina..
Kuuran puolustukseksi on sanottava, että loikka ojan yli varmaan aiheutti pienen herpaantumisen.Q kuitenkin hetken päästä ihan itse etsi sen jäljen ,ja lähti myös oikeaan suuntaan.
Alun epävarmuus kuitenkin kostautui siten ,että ekassa kulmassa painalsi myös ohi, ja löydettyään taas jäljen ei noteerannut keppiä, joka olisi ollut piakkoin kulman jälkeen.
Tämän jälkeen kuitenkin loppuosa jälkeä sujui kuin tanssi.Jyrkässä rinteessä piti huolen ,että pysyi jäljen päällä, ja loput neljä kulmaakin sujuivat loistavasti.Ykköskeppi jäi siis metsään ,loput viisi nosti hienosti.
Haku meni myös mukavasti.
Treeni oli aika basic, eli tuntui myös vissiin Kuurasta motivoivalta, kun oli välillä aika helppo treeni.Tai sitten johtui siitä, että jouduimme odottamaan vuoroamme aika kauan, ja Q kävi aika lämpöisenä odottaessaan.
Radalle päästyään se oli kuitenkin oma itsensä, eli pistot teki järkevällä vauhdilla ja ilmaistessaankin oli ihan korrektisti.
Aloitus oikealta, jonne tyhjä.Se meni hyvin, ja olin supertyytyväinen;kehut sen mukaiset, ja pinaattilettuakin tuli palkaksi.
Kakkonen, vasemmalla , mutta nyt vain n puolessa syvyydessä, eli ideana saada Qlle helppo palkkio-löytö onnistuneesta tyhjästä, haukkuja 10.Hieno ja suora oli pisto, ja nokkakin auki, eli ei painanut ohi.Ei siis mitään moitittavaa.
Kolmonen oikealla puolivälin paikkeilla, täydessä syvyydessä.Sekin pisto oli kelpo pisto, ja ansiokkaasti appari raportoi kaiken aikaa takanani, ja itse pystyin etenemään.
Nelonen vasemmalla, sinne ei tehnyt taaksepäin varsinaisesti töitä, mutta korjasi itse linjaansa siellä n 40 metrin syvyydessä hieman vasempaan, jolloin tavallaan pääsi tsekkaamaan sen katvealueen edellisen piston jäljiltä alueen takarajalla.Eli olisiko Q oikeastaa paremmin edes voinut toimia?? Hieno koira, täytyy sanoa.Siellä n 60 metrissä kääntyi kauniisti aluetta eteenpäin , tehden siis kauniin Ln, ja löysi.Ilmaisuja 20.
Viimeinen, eli viitonen oikealle.Sinnekin irtosi suoraan sinne asti kuin näimme, mutta oli kenties kaartanut hiukan ennen aikojaan eteenpäin.Olis ollut kiva nähdä lopuun asti mitä koira puuhaili, ainoa osa minne ei ollut näkyvyyttä.Hetken päästä kuitenkin paikallisti, ja ilmaisi ponnekkaasti, tosin haukkuja vaadittiin vain kymmenkunta.
Maanantai-illalla Haunisissa.Ensin yksin, ja lopuksi vielä yhdessä Elinan kanssa.
Valopilkkuna jälleen onnistunut paikkamakuu, tosin pää elää vieläkin, mutta ei Q inahdustakaan tehnyt liikkuakseen pois paikaltaan.Aina silloin kun taas katsoi minuun, kehuin "hyvä".Kisojen jälkeen rupean puuttumaan treeneissä aina tuohon pään kääntelyyn ,mutta näin kisojen alla on tyhmää lanseerata radikaaleja uudistuksia viime metreillä.
Seuraaminen erittäin hyvä , ellei täydellinen.Otin suuntimaksi poikki kentän suoraan kohti Shäfereiden suojeluharkkoja, mutta Q piti herkeämättä kontaktia,jes kyllä se aina välillä on ihan sikahieno.(..muina aikoina pelkkä sika).
Telinenoudot on hyvällä mallilla,ja eteenmenokin onnistui hienosti.Nyt pitää vaan muistaa se ketjutus, ja palkkaamattomuuden sisäänajoa suunnitelmallisesti.
Toisaalta Kuuran kanssa tuntuu kuin yksi tottisosuus sujuisi hujauksessa,
ehkäpä sitten ei kisoissakaan tarvitsisi olla niin kipsissä, kun ei tarvitse pelätä että sen moottori yskähtelisi niin herkästi.
No odotetaanpa se oikea eka pk-kisa, kyllä mä saatan kooman silti kehittää:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti