Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

SM joukkue toko

Nyt olen saanut yön yli möyriä itsesäälissä, kertakaikkiaan kenkkua aloittaa kisaura floppaamisella, ei siihen muuta voi sanoa.
Kootut selitykset:
Ensi kerralla olen viisaampi.Meidän leirimme oli aivan toisessa päässä aluetta, jolloin oli äärimmäisen vaikeaa pysyä kärryillä mihin aikaan kannattaa luikkia kehän lähistölle.Joten jatkossa leiri sinne oman suorituskehän laidalle, tai kepo mukaan joka pystyy tiedottamaan reaaliajassa.. :-)
Alokasluokka oli huomaavaisesti laitettu suuren suuren alueen toiseen reunaan, jonne ei niin paljoa häiriötä syntynyt, kuin alueen keskiosissa.Mutta: se olikin sitten varsinainen hornankattila.Hiekkakenttä, joka sijaitsi montussa, ja jonne ei käynyt tuulen häivähdyskään.
Meidän numeromme oli aivan loppupään numeroita,ja vuoromme lounastauon jälkeen.Vaan lounastauko käytännössä meni eri aikoihin eri kehissä, eikä kuulutuksia ollut.Joten vähän yllättäin jo puoliksi hätäännyin , että nyt alo-kehässä jatketaan paikkamakuita.Onnistuin kuitenkin ryysimään paikalle ihan liian aikaisin joka tapauksessa, ja niin me puolisen tuntia kuumennuttiin siinä laidalla.Eipä silti, että viileää olis ollut missään(lämpötila 33 astetta varjossa), oltiinhan me jo puoli kahdeksasta asti saunottu karkeloissa, vaikka teltta jonkin verran auttoikin.Siinä siis toinen muistettava asia, ei ole järkevää helteillä palloilla turhia, Q lla ei ole kauhean hyvä lämmönsietokyky ja sitä voisi säästellä sen suhteen, jotta puhtia riittää sitten tekemiseenkin.
Paikkamakuu ja luoksepäästävyys ekassa kehässä.Luoksepäästävyys 9, sen yhden pisteen möhläsin minä.Q istui kauniisti sivulla, ja antoi itseään lääppiä ilmeenkään värähtämättä, vaika en itse asiassa olekaan koskaan muistanut treenata sitä, että tuomari oikein paijaa koiraa siinä sivulla.Ja tuomari oli antamassa pisteitä ja nostamassa numerolehtiötään, kun kehuin Qta "hieno mies".Jep ;törppönä luulin, että liike oli jo valmis, ja tuomari penseästi sanoi, että "sittenkin 9,kun ei tässä saa puhua".Hmm,mun kannattaisi ehkä opiskella noita tokosääntöjäkin.
Paikkamakuu 9.5. Tätä olin eniten jännittänyt, ja se onneksi sujui hyvin.Puoli pistettä meni siitä, että vaihtoi lonkka-asennolle ajan puolivälin paikkeilla.Erityisen papukaijamerkinnän annan Qlle, että se pysyi vaikka vieressä ollut partis lähti haahuilemaan.Joten jotain hyvää mauhtui joukkoon kyllä!! Niin ja myös se oli superhienoa, että Q oli kauniisti hallinnassa myös kun siirryimme kehästä toiseen, se kulki vapaana seuraten vierelläni.
Ekasta kehästä suht nopeaa tahtia heti seuraavaan, jossa ensin kytkettynä seuraaminen.Tässä huomasin heti, että Q oli jo aivan läkähtynyt.Saimme seiskan, mutta mielestäni se kyllä vielä sujui kohtuullisesti, vaika terävin yty olikin Qsta poissa.Tuomari sanoi, että oli kiltti eikä nollannut liikettä, kun sääntöjen mukaan talutin ei saa kulkea selän takana.What?? Siis ei tietenkään, ja olen aivan suht satavarma, että mulla oli naru oikeassa kädessä, ja se ei mennyt selkäni takaa.En tietenkään ruvennut asiasta tuomarin kanssa kinaamaan. Jos oikeasti mulla talutin oli väärällä tavalla , niin laitettakoon se helteen pehmittämien aivojen piikkiin.Ainoa mitä keksin kun kuollakseni pohdin missä se naru kulki, että olisiko mulla voinut täyskäännöksen jälkeen jotenkin herpaannuksessa jäädä naru sinne selän taakse väärin.Anyway, tämä liike vielä kuitenkin omaan makuuni oli kohtuullinen, vaikka ei pisteiden valossa siltä näytäkään.
Ja seuraavankin liikkeen sössin ihan itse.Ei sais olla mitään kaavasta pokkeavaa, tai muuten ehdin ylianalysoida ja keksiä kaikkea kummaa kommervenkkiä.Eli kun kytkettynä seuraaminen oli ohi, ja luoksetulo otettiin seuravaksi siitä n kolmen metrin päästä, niin ehdin saada paniikkiähkyn että missä kohtaa nyt se talutin irrotetaan kun ei kai sitä koiraa saa taluttimella seurauttaa sen uuden liikkeen aloituskohtaan.Joten siirryimme sen lyhyen matkan jossain puolinaisessa hallinnassa ,minä narua asetellen, ja kun saimme itsemme pysähdyksiin, kysyi liikkuri että onko ohjaaja valmis.Ja minä pöljä kerkesin nyökätä, ennen kuin muistin että mun oli määrä sanoa Qlle odota.Sen verran oli kartalla, että muistin vanhastaan ettei sitten enää saa antaa mitään käskyjä kun on jo sanonut olevansa valmis.Tämän tiesin menevän nollille ihan siinä samalla sekunnilla, ja niinhän se meni, sillä tietenkin Q lähti seuraamaan.
Voi itku, tätä sitä saa kun on niin lyhyt muisti itsellä.
Siitä juoksujalkaa seuraavaan kehään.
Ensin hyppyeste,ja liike nollille.Q ei yhtään hiffannut että hypätä pitäisi.Johtuiko edellisestä liikkeestä joka meni pipariksi, että hämmentyi, vai ollaanko vaan liian vähän harjoiteltu.Ehkä molempia.
Ja sitten vapaana seuraaminen.Tästäkin 7, ja ei kyllä enemmän arvoista ollutkaan.Qlla oli kuuma ja väsy, ei vaan jaksanut.Siihenkin mahtui muutama hyvä pätkä, ja aina käännöksistä se syttyi hetkeksi, mutta hävettävän huonosti se meni.
Viimeisessä kehässä oli jäävät liikkeet.Ja sielläpä oli niitä pahuksen tokotötteröitä, niitä matalampia "kupoleja", ja Q yritti heti hyökkiä noutamaan sellaisen.Aika tiukasti sain komentaa, mutta antoi tötteröiden olla rauhassa.Maahanmenosta saatiin 6,jouduin antamaan uuden käskyn tötterön takia, ja valmistelevassa osuudessa kuhnaili.
Liikkeestä seiso meni vähän paremmin, 7,5 pistettä.Valmisteleva osuus oli tässäkin veltto, ja oli pikkasen valunut.Vaikka musta ei tokoihmistä sukeutuisikaan, lienee syytä treenata häiriöinä niitä pahuksen törppöjä.
Yhteispisteitä 114, ja laiha kolmostulos.
Harmittaa kovin.Q olisi ansainnut onnistua paremmin, niin kuin oikeastaan minäkin.Paljon olemme treenanneet, ja huomattavsti paremmin Q osaa kuin mitä nyt pystyimme näyttämään ulospäin.
Plussa kuitenkin , että nyt uskallan jo lähteä sen kanssa paremmin kisaamaan,koska se pysyi kuosissa, ja yritti kyllä kovin tehdä töitä,eli ei se hanskoja tiskiin laittanut.Helle ja hulina oli vaan vielä tällä erää meille liikaa.Ja itse en onnistunut antamaan sellaisia olosuhteita valmistelujen osalta, jotka olisivat auttaneet Kuuraa onnistumisessa.Minun piikkin siis!
Kiitos joukkueelle kuitenkin kivasta aurinkoisesta päivästä, ja mukavasta seurasta!

2 kommenttia:

  1. Ihan okhan teillä on mennyt, eka koe, helle ja SM koe silti tulos kuitenkin takataskussa. Mä jo ehdin tuosta blogin alkutekstistä odottaa jotain katastrofaalista..

    Eikö enään saa antaa jättökäskyä luoksetulossa, sen jälkeen, kun on sanonut olevansa valmis ja liikkuri sanoo, jätä koira?

    Qlle paljon rapsuja :-)

    VastaaPoista
  2. Nii-i, saa!Mutta näet se mun ylianalysointi. ADHD taas pahimmillaan, aivot ehtivät nanosekunnissa sukkuoloida triljoona kieppiä ees-taas..joten enpä sitten muistanut tuota kun oli senssit niin sekaisin ensin siitä narujutusta ja sitten siitä missä vaiheessa mitäkin sai sanoa..
    Ensi kerralla olen sitten skarpimpi, enkä mene edes kisaamaan jos olen kauhean väsynyt niin kuin tuolla.
    Mun aivoni eivät vaan kykene suoriutumaan :-)
    Enpä lupaa että pk-kisoissa olen sen fiksumpi,mutta mulle sopii paremmin se , että asiat tehdään aina samalla tavalla ja samassa järjestyksessä.

    VastaaPoista