Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

maanantai 22. elokuuta 2011

Korrin seminaari

TKKlla oli Pekka ja Riitta Korrin vetämä tottispäivä,hirmu antoisa ihan vaan kuunteluoppilaanakin.
Olín ensin ajatellut viettää aamupäivän tarkkaamassa Pekan ryhmää, ja iltapäivällä siirtyä Riitan puolelle.Mutta sitten halusin kuitenkin nähdä miten ne aamupäivän koirakot treenaa jatkoa iltapäivällä, ja kun Riitan puolella näkyi aika paljon myös tokoa, niin valinta oli sitten selvä.
Kirjoitin kerrankin vihkoon hyvät muistiinpanot, mutta laitan tähän nyt ne muutamat vinkit, mitkä aion ottaa käyttöön heti.
Palkkaustavoista; kehut, namit ja lelut, on kehut oikeastaan tärkein, sillä se on ainoa minkä voi ottaa myös kokeeseen mukaan.Pekka sisäänajaa kehun tärkeäksi siten, että usein sen kisamaisen, hillityn kehun, jälkeen tuleekin "zip" ja palkka.Tätähän mäkin olen tehnyt, mutta en ole jotensakin tajunnut, että niissä ennakoivissakin merkeissä homma toimii.Eli kun edellisen liikkeen kiitos on samalla seuraavan ennakointi, niin vire rupeaa automaattisesti nousemaan.Ja vitsi; kun nyt oon koklaillut tätä, on Quukkiksen valmisteleva osuus ihan eri meiningillä! Tästä on varmasti meille suuri apu!
Pekka myös treeneissä käyttää sitä, että kun koira valmistelevassa osuudessa tarjoaa hyvää seuraamista , saa koira "palkaksi" käskyn istu etc ,jolloin koira on koko ajan asenteella "kato nyt kun mä seuraan näin hyvin , niin sano jo, sano istu , sano istu".
Ns tempputreeniä, eli liikkeitä tai niiden osia, Pekka treenaa esim kolmena , neljänä päivänä viikossa, mutta kerran viikossa hän tekee "ohjelmatreenin".Eli tavoitteena on, ettei koira tiedä onko se kisoissa vai treeneissä, sillä kisoissa ei tule mitään sellaista eteen, mitä ei oltaisi paljon treenattu precis samalla tavalla.
Eli vaihdellen, ja koiran vireen mukaan, ohjelma voi olla koko kisatottis tuomariarvosteluineen kaikkineen, kättely ja "se oli siinä" vinkillä koira tietää että nyt se palkka tulee.Tai sitten vaan esim odottelua ja ilmoittautuminen+odottelua jälleen kunnes toinen koirakko on paikkamakuussa ja sen ohjaaja omalla paikallaan,sitten "kohta mennään" ja peruasento+seuraamiosta askel-pari ja palkka!
Muutenkin rituaalien tärkeyttä taas kerran painotettiin, ja kyllä se niin loogista koiralle onkin, että täytyy oikeasti tehdä aina samalla tavalla se alku.
Paljon paljon muutakin tärkeää oppia tuli, mutta juuri tuo palkkaamattomuuden sisäänajaminen ja "raaskiminen" odottaa koiralta toisinaan työtä ilman palkkaakin, kolahti munhun kyllä.Olen aika narupalloautomaatti,vähempikin varmasti riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti