Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

torstai 20. tammikuuta 2011

Ja jumissa!

Mrr, taas se on saanut itsensä jotenkin ja jossain telottua, niin että on aivan jumpurassa koko koira.
Tanjalla hoidossa eilen, ja ensi viikolla seuraava käynti, toivotaan pikaista lievennystä.
Ärsyttää, kun koira on muuten terve ja luustoltaankin aivan priima, niin sitten psyyke on sellainen "ryskin päin täysillä AINA kaikkea, enkä koskaan säästele itseäni missään" ja niin se on taas sökö.Huoh..rintaranka suht lukossa ja lantion oikea puoli ylempänä plus lonkissa jännitystä.
Mutta ei maalliseen mammonaan niin kiintyä kannatakaan, pois musta materialismi! Kukkarossa vaan pohja häämöttää..:-)
Jotain pientä me ollaan kotosalla treenattu, lähinnä nopeita maahanmenoja ja pehmoihanuuksien tuontia edelleen.
Paikkamakuussa se on useamman kerran vaihtanut lonkka-asentoon muutaman minuutin jälkeen,pitäisköhän mun jo siihen puuttua?

3 kommenttia:

  1. Voihan Kuukkista.. :-(

    Mä olen huomannut Urmon kanssa, että uiminen auttaa sen jumeihin tai siihen, että jumeja ei edes tule. Hiihtokisan jälkeen Urmolla oli selkä vähän jumissa (toiselta puolen edestä ja ristikkäiseltä puolen takaa oli vähän könkkä), pidin yhden vapaanalenkityspäivän ja sitten seuraavana uimaan. Uimisen jälkeen jumit oli tipotiessään.

    Toinen millä olen huomannut olevan apuja just selän venyttämiseen on, kun venytän Urmoa niin, että pyydän sitä hyppäämään mua vasten - etutassut mun olkapäille. Sit kun Urmo on aivan pitkäpötkövenynyt niin kallistan itseäni hieman taaksepäin ja samalla hieron selkälihaksia enempi sillain sivelemällä. En tiä onko toi nyt mikään oikea ja virallinen konsti, mut ainakin on jelpannut ja jos lihakset on yhtään jumissa niin sen huomaa, kun pyydän Urmoa hyppäämään vasten.

    Urmolla ei Kuukkiksen tavoin ole oikein säädintä tuossa menemisessä, joko mennään täpöllä tai sitten ei :-D Mut en ole huomannut että se olisi mennyt aivan jumijumiin ja teen päivttäin venytyksiä sen kanssa, just sen takia, kun menee täpöllä ja jokapaikkaan..

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Kiitos vinkeistä, otamme pystyvenytykset käyttöön! Ja uiminen olisi varmaan tosi hyvä.Sillä Tanjalla on myös vesiterapia-allas, mutta se on sellainen pikkiriikkinen.Varmasti kyllä toimiva.Kunhan olen vähän paremmissa varoissa, voisin Kuukikselle kustantaa uimistakin, nyt se saa tyytyä fyssariin vaan.
    Ja ajattelin koko kevätkauden suht säännöllisesti viedä sitä sinne, jos vaikka ei kerkeäisi niin kauheita jumeja kehittämään sitten..

    VastaaPoista
  3. Älä nyt puutu siihen lonkka-asentoon ennen kuin koira on varmasti hoidettu suoraksi! Mä venyttelen tytöt jokaisen agi- ja hiihtotreenin jälkeen ja vielä seuraavana aamunakin. Lisäksi pitävät hiihtojen jälkeen back on trackia seuraavan yön.

    VastaaPoista