Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

torstai 29. joulukuuta 2011

Esineet ja jälkI ke 28.12

Jaa..mitäköhän sitä ajattelisi ,treeni ei ollut kauhean onnistunut..
Terhi oli tallonut ruudun suunnilleen niille main missä kaksi muuta treenaajaa oli meitä ennen ruutuilleet.Joten tarjolla oli vieraiden koirien hajua ja vaihteeksi niin etten itse ollut mukana tallomisessa.
Ja olipa jotenkin yllättävän vaikeaa. Q lähti ruutuun kuin Nato-ohjus ja upposi ihan ylisyvälle, aika tarkkaan samaa reittiä kuin meitä ennen ruudussa käynyt labukka.Kävi lähellä molempia takakulmia,joissa oli esine.Terhi vähän meinasi ,että Q merkkasi esineet ,mutta jostain syystä ei nostanut. Voi olla, mutta luulen silti että se ei ihan oikeasti kyllä ollut ainakaan paikallistanut niitä. Löysi ja toi hetken päästä keskellä olleen lähiesineen.Lähetin kuitenkin uudelleen monta kertaa ja aika monta kertaa se myös lähti ja myös etsi,esineet vaan ei nousseet.Ja sitten se oli haluton lähtemään ja tuli epävarmaksi.
Päätin että sidotaan Q puuhun ja otetaan Nomi kehiin etsimään, mustasukkaisuustreeni on välillä poikaa.
Ja Q oli tuskissaan kun ei päässyt!Jostain syystä Nomikaan ei saanut nostettua esineitä ja kun se palasi autoon , pääsi Q uudelleen ruutuun.Vauhdilla irtosi ja etsi. Samassa kuitenkin saimme lisää häiriötä kun se edellinen porukka palasi lenkiltä autoilleen siihen viereemme. Q pysähtyi hetkeksi vähän hölmistyneen näköisenä mutta jatkoi sitten hommiaan,ja kohta tulikin esineen kanssa.Jos olisin ollut fiksu olisin lopettanut treenin siihen ,vaan koskapa olen sitä ollut..?
Niinpä pommitin Qn taas etsimään vasemman takakulman esinettä. Ja kyllä sen etsintä näytti ihan kunnolliselta,mutta ei vaan löytänyt!Ja aika hyvin olikin tosiaan sitä hälinää ja koirien haukuntaa sekä autojen ovien läiskintää ym,kaikenlaista häiriötä mitä en ole huomannut treenata..
Terhikin tuli jo epäluuloiseksi ,että onkohan se esine edes siellä? Joten Q sai uskon vahvistuksen kun näki Terhin lähtevän metsään. Viimeiselle pistolle lähti taas maa ruopien, mmutta melko pitkän tovin se vieläkin sai paikallistaa ennen löytöä. Niin että tuli todistettua että Qlle tuottaa suuria vaikeuksia löytää esineitä maakuopasta( vasen takakulman esine) ja pitää myös treenata häiriötä lisää tässäkin!
Jälki sitten:
No joo..
Jana ok, lähtö oli oikeaan ja jana n 25 metrissä .Q eteni suoraan mutta vetäisi hiukan yli;-( hoksasi kyllä hetken päästä ja löysi jälkensä ja lähti ajamaan sitä hyvin.Tänään taas jälki sujui hyvin ja maastovaikeuksissa oli tarkkana,kepit ei tahtoneet nousta kuitenkaan:-( Ykkönen jäi niin että siitä millaiseen paikkaan, ei ole mitään käsitystä, mutta sen on täytynyt olla todella alussa sillä kakkosen,jonka nosti hyvin,arvelen olleen n 100 metrissä tai alle.Kolmosen yli käveli ja Terhi nosti sen.Näillä paikkeilla huomasin, että se otti myös aika kovin häiriötä siitä kun Terhin puhelin soi ja tuli keskustelua. Ihmeen häiriöherkkä päivä kaikenkaikkiaan,toivottavasti ei Q ota tavaksi:-(
Neloskeppi oli heti kaatuneen puunrungon takana,melkein alla.Qsta näki, että sillä oli joku hajureagointi, mutta se ei osannut tulkita sitä .Vähän aikaa se pohti ja pyöri, mutta lopulta loikkasi puunrungon yli ja sinne olis keppi jäänyt.Päätin nostattaa sen kuitenkin, jotta jäisi Qlle itämään ajatus että noinkin oudossa paikassa voi olla arvokas keppi.
Viitosesta ei taas mitään hajua ,se saattoi jäädä niille main kun rääkäisin Kuuralle kun se yritti nostaa koipea puskaan.Q ärsyyntyi selvästi ja tuijotti mua ,eikä hetkeen tehnyt mitään elettävä jatkaakseen jälkeä.Uudella 'jälki'-muistutuksella jatkoi ja ajoikin tosi tarkasti jäljen loppuun.
Mutta niin vaan joutui palaamaan kuutoskepin nostamaan porhallettuaan senkin yli.Keppi oli kyllä hyvin minimini eli n 5 cm pitkä mutta vain n 5 mm leveä.Mutta eipä sekään kunnon puolustus ole ,täytyy taas muistuttaa niiden keppien tärkeydestä.
Sitä myös mietin oliko hajumaailma jotenkn erilainen myrskyn jäljiltä tai että maassa oli pikkurouta,sillä treeni oli aamulla ja oli 1 aste pakkasta.
Toivon totisesti että vielä ehdittäis edes yksi jälki ja joka toivottavasti onnistuisi paremmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti