Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Hakutreenit leirillä

Ensin muistiin ylös joitain yleisasioita.
Hanna kertoi, että kun hän rakentaa hakukoiraa(rullakoira), tulee osa-alueet seuraavassa järjestyksessä: Suorat, etenevät, tyhjät ja vasta sitten ilmaisu mukaan metsään.Tosin haukkuvalle koiralle kannattaa haukkuilmaisu ottaa metsään jo aiemmin, eli varsin hyvin vaikka ennen tyhjiäkin.
Mihin myös kannattaa kiinnittää huomiota on ,että kun koiraa menee metsään vastaan, niin AINA aluetta eteenpäin! tuppaa unohtumaan! No nyt ryhdistyn tässä, aivan varmasti! Ja sitten maalimies ja ohjaaja plus koira tulee takaisn nk "unelmapiston" mallisesti.Tällä tavoin koira hahmottaa eteenpäin menemistä ja samalla ikäänkuin alueelle ei jää tutkimattomia paikkoja löytöjen väliin.
Palkan pitää olla nousujohteinen, eli lopussa palkka vaan kasvaa.Alussa voi olla pari namia, ja lopussa isosti superherkkua, tai Kuun tapauksessa alussa joku muu lelu, mutta lopussa Wubbakongi.Palkan pitää olla tosi ihana, ja loppupalkkaukseen pitää riittää aikaa ja huomiota koiralle! Liian kiire ei saa olla!
Ilmaisun voi ja kannattaa opettaa takaperin ketjuttamalla, en jaksa rullaversiota tähän nyt kirjoittaa kun Q on haukkuva, mutta yritän muistaa sen jos joskus on tarvetta.Haukkuilmaisu voidaan opettaa ensin lähietäisyydeltä,niin kuin itse asiassa Kuuralle on tehtykin, ja sitten myöhemmin etäisyyttä kasvatetaan.
Nyt edelleen jatkamme hajunhakemisilla, mutta otetaan muistikuvat mukaan, aluksi aina vaikka kaksi hajunhakua kerrallaan, riippuen miten sujuu.Myöhemmin koiran voi viedä vaikka välissä pois.Samaan treeniin voi laittaa myös jonkun valmiina, varsinkin jos tuulee hyvin.Vaihtelu on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, ja eteenpäin pitää uskaltaa mennä, Kuurakin kaipaa varmasti haasteita ja yllätyksiä.
Kolme treenikertaa leirllä vedettiin , ja ne sujui pääsääntöisesti hyvin.Kuurasta näki kyllä ,että leireily oli siltä vienyt kaikkein parhaimman terän, mutta hienosti se kuitenkin jaksoi ja halusi tehdä hommia loppuun saakka.
Ekan treenin kaikki 4 ukkoa haettiin yksittäin hajunhakuina,ja pistot olikin varsin suorat.Viimeisellä maalimiehellä tapahtui joku hämmennys(myöhemmin hiffattiin että johtui varmaan Terhin kengistä, joissa oli minkin hajua, ja joihin oli reagoinut yhtä voimakkkaasti myös Urmo ja Ico), ja Kuu ei halunnutkaan leikkiä Terhin kanssa eikä oikein syödä namejakaan.Olin aikas ulalla, kun sille ei oo koskaan tommoista sattunut, mutta kerta se on ensimmäinenkin.Anyway, kyllä se siitä palautui, eikä myöhemmissä treeneissä ollut mitään ongelmaa enää, vaan syttyi kyllä leikkimiseen ihan tuttuun tapaan.
Toka kierros, muistikuvia.Eli kaksi ekaa otetiin peräkkäin hajunhakuina, ja sitten lähetys samassa järjestyksessä.Eka meni hyvinja sitten yhdessä vietiin maalimies uuteen piiloon siellä oikealla puolella, mutta tokassa kaarti alueelta liian aikaisin takaisin.Uusi lähetys vähän aluetta sisäänpäin, ennen sitä paikka mistä kaarsi.Nyt ok.Mutta kolmosen eli sen oikean puolen muistikuva juttu ei myöskään toiminut.Mahtoiko Q mennä jotenkin sekaisn , että sehän on jo löydetty, sillä se haukkuilmaisi sitä ukkoa silloin kun sen piiloon jätimme, ja nyt Kuura päättäväisesti oli menossa aluetta eteenpäin.Uusi lähetys, kuitenkin sitten onnistui.
Nelonen haettin sitten ihan yksittäisenä ja se meni hyvin.Noi on tosiaan ihan uusi juttu että yhdessä viedään se maalimies , uskon että Kuura kyllä tottuu siihen hommaan pian.
Kolmas sessio: Eka oikea etukulma otettiin valmiina, ja suora lähetys, se sujuikin superhyvin, varmasti niin hyvässä muistissa että siellä se maalimies oli aiemminkin.
Lopputreeniä mä en oikein tarkkaan muista,mutta eipä siellä vissiin ollut mitään ihmeellistä.
Nyt pitää tehdä varmaan itsellen joku runko aikataulullisesti ,mitä meinaan treenata ja koska taas uutta juttua kehiin.Joka tapauksessa tai haukkuilmaisu pitää ottaa kehiin pikkuhiljaa.
Ihanaa kun sai treenata kolme kertaa peräjälkeen, siinä huomaa kyllä ihan erilailla ,miten koira edistyy!
Hannalle sinne Tampereelle lämpimiä ajatuksia, oli se ihan superkouluttaja!
Ai niin ja loppuun vielä muistiin sekin että kannattaa viljellä sitä "vahvistussanaa", taidan törkeästi pummata Hannalta sen "siellä". Varsin käyttökelpoinen , ja selvästi myös nostattaa koiraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti