Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

perjantai 1. tammikuuta 2010

Ja ilmaisua... (1.1.2010)

Uusi vuosi oli kiva aloittaa heti treenien merkeissä.
Ulkona oli aikas kirpakka pakkaspäivä,-14 astetta, mutta muutoin aivan ihana , aurinkoinen talvipäivä.
Paikalla tänään Jaana, Elina ja Seija, ja kentälle oli kyhätty myös umppareista piilokylä.Q.lle en kuitenkaan tänään treenannut nenänkäyttöä, vaan pelkkää ilmaisua.
Aivan aluksi haukutin sitä itse muutaman kerran äänenavaukseksi, ja palkkasin kinkun rippeillä.Se ei kuitenkaan hirveän hyvin hauku mulle, johtuuko sitten siitä, että olen samaisesta asiasta kotioloissa kieltänyt niin tiukasti, vaiko sitten siitä, että se jo hinkuaa kovasti "oikeisiin hommiin",mene ja tiedä.Täytyy kuitenkin ratkaista tuo juttu jotenkin, sillä mun mielestä olisi kyllä kuitenkin hyvä olla joku rituaali ennen hakua.Voisi koittaa varmaan sitä, että sillä ei olisi yhtään näköyhteyttä maalimieheen tai etsintä/tai ilmaisualueelle ennen kuin vasta kun olemme ottaneet äänenavauksen. Eli heti suosiolla menisin sen kanssa vähän syrjemmälle.
Ja sitten asiaan:
Eka ,seisova maalimies(Jaana).Aloitti hyvin, ja haukku oli sellaista kuin pitää.Kiersin puolikierrosta, ja sitten Jaana palkkasi(Wubbakongi.Haa nyt mä olen vihdoin oppinut lelun nimen...)
Toka istuva kyykyssä,Seija.Jee ei törmännyt vaikka olimme siitä porukalla aikas varmoja:-) Jälleen aloitti hyvin ja haukku oikein hyvä.Nyt kiersin jo koko ympyrän.Palkkana patukka.
Kolmas Elina , makuulla kyljellään.Sielä se kyllä hyppäsi Elinan päältä;sorry Elina.Heti kuitenkin meni makuulle ja haukkui hyvin:Tässä otettiin jo pidempi haukku, eli kiersin kunnolla rauhassa ympäri, ja siirryin Kuun sivulle.Kun se vielä haukkui hyvin ja katkeamatta, niin palkka( Wubba).
Sitten siirryimme umpparien ilmaisuun.Eli Q näki kun Jaana meni häkkiin.Päästin sen, ja haukkui kyllä joitain haukkuja, mutta se ei kuulostanut edelleenkään ihan oikealta.Selvästi sitä turhauttaa kun se ei pääse katsekontaktiin maalimiehen kanssa, ja sitten se jo kiersi piiloa.Kuitenkin palasi ja haukkui muutaman kerran, josta jo palkattiin.
Uusi yritys, sama häkki.Nyt se haukkui jo melko ok, ja palkattiin nopeasti.
Vielä yksi kerta, nyt Jaana meni igluun, joka ei ollut ihan umppariumppari.Se sujui sitten jo hyvin.Eli aloitti hyvin , ja haukkui hyvin, ja saimme palkattua sen nopeasti onnistumisesta.
Jatkossa mun pitää kiinnittää huomiota, että piiloilla alussa jo heti ekasta haukusta, siis aloituksesta tulee palkka, sitten parista haukusta jne.Lisäksi voisin liinan avulla kontrolloida, etä se ei lähde kiertämään ympäri piiloa, vaan haukkuu aloillaan.Tuntuu muuten olevan aika yleinen ongelma, että koirat pyörii sen piilon ympäri, niin teki myös Devil , ja niin teki viimeksi Cissikin.
Myös luulen, että Kuura helpommin törmää maalimieheen, jos se lähestyy sitä takakautta, eli voisi kokeilla onko sillä vaikutusta, että maalimiehellä on jo vakmiiksi kasvot keskilinjalle päin.
Kaikenkaikkiaan onnistunut treeni, ei saa siis ahnehtia, ja pitää rakentaa umpparit siinä missä haukkua muutenkin.Ja selvästi sillä ei ollut haukun kannalta merkitystä ,missä asennossa maalimies oli, hyvä juttu.
Ja autollekin sain sen jo melko suosiolla, nyt mulla oli sen päiväruoka mukana, jonka tarjoilin sille autoon.
Kyllä Q hienosti on joissain asioissa edistynyt.

4 kommenttia:

  1. Nyt olen yrittänyt muuttaa asetuksia siten, että omien kommenttien jättäminen olisi kenties helpompaa, eli ei pitäisi vaatia minkään googletilin tms käyttöä.
    Saa siis nähdä, osasinko..

    VastaaPoista
  2. Piti vain komentoida viimeksi,sinustahan on kehkeytymässä kunnon tietokone nörtti;) Hyvät värit olet valinnut:)

    Kiitos tämän päivän treeneistä:) ja vielä kerran oikein elämyksellistä ja antoisaa Uutta Vuotta 2010!

    VastaaPoista
  3. Jee se onnistui, sinussahan on ainesta vaikka mihin:):)

    VastaaPoista
  4. Kato joskus se vanhakin jotain oppii..Kiitos myös itsellesi treeniseurasta, ihana tapa aloittaa vuosi.
    Toivotaan tulosrikasta vuotta ja lukuisia onnistumisia kaikille tutuille!

    VastaaPoista