Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

torstai 7. heinäkuuta 2011

SBPKYn luonnetestissä 6.7.2011,Oulunkylä

Tuomareina Lea Haanpää ja Bengt Söderholm:

Toimintakyky + 1,kohtuullinen
Terävyys + 1,pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu + 3,kohtuullinen,hillitty
Taistelutahto + 2,kohtuullinen
Hermorakenne + 1,hieman rauhaton
Temperamentti + 3,vilkas
Kovuus + 3,kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys + 3,hyväntahtoinen,luoksepäästävä,avoin
Laukausvarma
yht 188 pistettä

Testi meni aika pitkälti, niin kuin odotinkin.Valehtelisin jos väittäisisn, etten olisi mieluusti vienyt kotiin taistelutahdosta + 3 ja toimintakyvystä +2, mutta näin tällä kertaa.
Loppuarvostelussa tuomari sentään mainitsi,että taistelutahto lähenteli suurta, mutta hitaus kelkan luo menossa tipautti sen kakkoseen.Eli "pientä lohtua" ;-)
Ja hermorakenteessa arvosanan tipautti ykköseen Qn turha möykkääminen joissain tilanteissa, se kun niiin rakastaa kyllä ääntään..eli pientä "häiriökäyttäytymistä" mutta muuten hyvät hermot ;-)
Joten kelkalla olisi saanut nopeammin tehdä tuttavuutta hökötyksen kanssa, Qn toimintamalli oli taas enmmänkin haukkumalla komentaa.
Haalari ja tynnyri ei juuri sydämentykytyksiä aiheuttanut, haalarilla pieni pomppu, mutta tynnyrillä vain käänsi päätään.Kun äskeiset "häiriöt" ohitettiin uudelleen, se mennä jolkotti ihan lunkisti.
Puolustuksessa piti möykkää, mutta kyllä vähän steppaili edessä ja takana.
Pimeä huone oli tässä testipaikassa todellinen labyrintti.Tosin kuulin jälkeenpäin, että niitä sivusermejä lisätään ja poistetaan koiran testin alkuosassa osoittamien ominaisuuksien mukaan, aika näppärää.
Q siinä lähti reippaasti liikkeelle ja näin jo sen kuonon, mutta se törmäsi viimeiseen sermiin (oikealla reunalla iso halkopino, sitten muistaakseni kolme eri sermiä,joissa koiran piti pujotella vasemmalle,oikealle ja vasemmalle ,oikealle, päästäkseen ohjaajan luo).Joten siinä kohtaa Q päätti mennä moikaamaan tuomareita ja hengailla niiden kanssa.Kun tuomari sanoi, että "se tila jatkuu, mene vaan", niin Q päätti kuitenkin etsiä minutkin:-)
Seinään kytkettynä Q oli aika liikkis.Siellä se hailutti vaan häntää.Hyökkääjä tulee, ja Q seisoo ihan tyynenä ja heiluttaa häntää, tyyliin " ethän sä nyt voi olla tosissas, mää olen näin ystävällinen, jos et viitsisi..".Noin metriä ennen Q haukahtaa ja näyttää hampaansa, mutta heti taas kun tuomari tulee vierelle se rupeaa nojailemaan, että "tiesinpäs että sä oot kiltti kuitenkin".
Olen kyllä ennenkin väittänyt, että mun mielestä Q ei ole terävä, ja tässä se todistettiin.Sillä on erittäin korkea ärsytyskynnys, se ei mihinkään pikku-uhkaan vielä reagoi.Mutta tarpeen vaatiessa siltäkin löytyy se särmä.Huomattavasti helpompaa mulla kuitenkin arki tuon kanssa ,kun se ei ole terävä.Mä kun olen itse aina hidas reaktioissani, ja en mikään hallinnan expertti kaikissa asioissa, niin paljon saamme helpotusta sillä että Q on niin valtavan luottavainen ihmisiin, ja suht varma.
Niin ja myös kohtuullinen kovuus ei ollut ylläri, olisin ollut suuresti hämmästynyt jos sitä olisi väitetty pehmeäksi.
Laukauksissa ei edes korva tainnut heilahtaa, vaikka aika mörssyjähän nuo 9 milliset on.Mä itse kyllä taidan olla aika paukkuarka:-)

Qn testi on videolla, eli kun tässä saan opeteltua uuden videoapparaattimme toimintaa paremmin, niin laitan sen tänne tai facebookiin.
Kiitos kaikille veljeksien ja sisarten omsitajille plus Erjalle, oli se kiva päivä.Ja mahtavat nyyttärit!

4 kommenttia:

 1. Hyvät pisteet eri osa-alueista, kyllä kelpaa tuollaisen otuksen kanssa harrastaa:):)

  Ei tärise eikä värise sekä kestää painetta ilman sijaistoimintoja ;)
  Hyvä ,hyvä !

  Ps.samat tuomarit kuin Punaturkillanikin :):)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jaana :-)
  Ei nuo kovin ihmeelliset pisteet olleet,mutta ihan ok kuitenkin!
  Ja niinhän se on , kuten Erjakin sanoi eilen, että sama koira sieltä kotiin lähtee, eli sinänsä pisteillä ei niin merkitystä.
  Kyllä mä kovasti Qsta tykkään,vaikkei ihan tykki olekaan!
  Myös jos vertaa että esim Fionalla oli toimintakyky sama +1 kuin Qlla, niin oikeassa elämässä ero tuntuu kyllä suurelta,nimenomaan Kuuran hyväksi!Tai että taistelutahto oli niillä sama! Mutta se on aika iso se haarukka minkälaisia koiria saa sen saman arvosanan.
  Anyway, harrastukset jatkuu:-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kun toit Kuuran testiin ja onnittelut minun mielestäni hyvistä pisteistä! Kai näiden testien perimmäinen tarkoitus on antaa lisää tietoa koirasta. Aina se tieto ei kohtaa omien etukäteisoletusten kanssa, meillä kun on tapana katsoa näitä omia mussukoitamme hiukan ruusunpunaisten silmälasien läpi. Ehkei kuitenkaan ole realistista olettaa, että koirat olisivat ainakaan kovin paljon parempia kuin vanhempansa, jos eivät huonompiakaan. Ja tärkeäähän on nimenomaan se, mitä koira testissä teki, eivät pisteet - ei sellaista asteikkoa ole olemassakaan, millä voisi joka ikisen otuksen yksilöidysti profiloida ja sikäli vertailu eri koirien kesken on vähän turhaa. Q on edelleen se sama otus, mikä se oli ennen testiäkin - nyt ehkä tiedät siitä jotakin enemmän. :)

  VastaaPoista
 4. Juu-u <3
  Kyllä Q on hieno, ja just passeli mulle!
  Ja pisteetkin ihan kelpaa.. :-)

  VastaaPoista