Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

perjantai 3. syyskuuta 2010

Haku to 2.9

Lentokentän maisemissa, nyt tutussa metsässä, mutta alueelle tultiin "takakautta", eli saatiin rata nurinperinpäin:-)
Mulle on nyt tullut joku pinttymä, että eteenpäin pitäis päästä, vaan kun en oikein tiedä mikä olis paras tapa.
Kuitenkin eilisen osalta päätin ottaa taas ukot valmiina, ja myös tyhjän.
Q oli kyllä aivan vallaton, jo ennen kuin treeni alkoikaan.Se näki kun Anu meni metsään just meitä ennen, ja niinpä mun pukiessa sille pk-valjaita ,päätti herra ottaa ja hilpasta metsään omia aikojaan.Eikä tietenkään lotkauttanut korviaan mun vertahyytäville karjumisilleni, vaan sinne läks..
Radiopuhelimeen sain hihkastua, että missään nimessä sitä ei saa palkata jos se löytää, vaan se on karkumatkalla ihan ilman lupaa.
Anu sitten tais tullakin sitä metsästä vastaan ja nappasi narun , ja raahas mulle.
Anu uusiksi piiloon, hetki että Q rauhoittuu, ja treeni alkaa.Vähän kyllä siinä pohdin ptäiskö kertakaikkiaan viedä koko koira takaisin auton takapaksiin, mutta olin taas niin hentomielinen, etten raaskinut ..
Sitten kun treeni oikeasti alkoi, niin se meni ihan ok.Eka oli oikealle, eli siellä Anu oli etukulmasta n 10 metriä eteenpäin kuusen sisässä. Q irtosi hyvin, mutta sille tuli joku tänkapå ja oli palaamassa takaisin päin.Toiselta puolelta kävi hyvin tuuli, ja huomasin että se sai hajun jo Stinasta, niinpä otin sen kiinni, ja lähetin uudelleen siitä kohtaa mistä lähti kaartamaan.Nyt löytyi, ja haukkui hyvin, ja oli ihan korrektisti.
Vasen etukulma sujui ilman probleemaa, ja sielläkin se aloitti haukun heti ja se oli oikein hyvän kuuloista, eli hyvä rytmi , kuuluva haukku mutta samalla sellainen vapautunut asenne.
Kolmonen oli sitten tyhjä oikealle.Alun perin olin halunnut tyhjän vasemmalle, koska siellä se kääntyy paremmin sitä aluetta eteenpäin, mutta koska sieltä kävi niin vahva tuuli, ei siinä olisi nyt ollut oikein järkeä. Oikella puolella Q lähti tyhjälle hyvin ja suoraan, ja olin menossa sitä "oikeaoppisesti" itse vähän viistosti aluetta vastaan, mutta vaikka se nyt kääntyikin oikein päin, niin pistosta tuli vähän silmukka, ja se kumminkin tuli luokseni keskilinjaa pisin.Täytyy työstää tätä sellaisessa metsässä missä on hyvä näkyvyys koko ajan oikealla puolella.
Sitten Q sai vielä etsiä vasemmasta takakulmasta Stinan. Pisto oli aikas ruma, eli ei tosiaan suora, ja yritin sitä kiljua luokseni, mutta se löysi Stinan ja alkoi haukkua paukuttaa piilolla, niin tuli sitten treenattua vahingossa vähän sitäkin että"valekutsuu" koiraa vaikka sillä on haju maalimiehesttä.Ja yllätys yllätys ( no ei!) : Q tosiaankaan ei ole liiallisen nöyrä jättääkseen ukon jos mamma kutsuu..
Ihanaa oli, että Q oli jälleen ihan nätisti ukoilla, vaikka kierroksilla kävikin. Meni myös maahan syömään naudan entrecotesuikaleita, ihan helposti jopa:-)
Viieisellä ukolla haukku oli edelleen hyvä, eli aloitus heti ja rytmi tasainen (ehkä 20 haukkua), mutta äänensävy oli jo dominoivampi.Johtui ehkä siitä että Stina oli niin uppeluksissa siellä puun sisällä.
Pikkufiboja, mutta kokonaisuutena onnistunut treeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti