Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Tottistreffit Annen luona su 11.4

Anne on kyllä kasvattajana ihan ykkönen!
Nytkin se jaksoi meidän kasvattien tottista tsekata, ja antaa neuvoja.
Paikalla oli siis Mosse Ellun ja Timpan kanssa, sekä Q mun kanssa, Hile tietty Anne kanssa, ja lisäksi treeneihin saapui Päivi, joka ehkä haluaa käyttää Eicoa omalle nartulleen.
Mossella ja Hileellä on homma kyllä kadehdittavan hanskassa..
Ja mun ja Qn tsembaloista voisi todeta, että ainakin itse pysyy nöyränä, Qlla ei sitä "ongelmaa" ole...Huoh..
Itse asiaan:
Seuraamista.Siinä tuli ilmi, että asento on kyllä parempi,kun motskari on mulla vasemman olan kohdalla, liivin sisällä, ja niin että se on siitä helppo tempaista.Alussa meinaan Q vähän poikitti ja edisti, kun se lelu oli mun oikealla puolella.Juoksuosuus oli kuulemma ihan hyvä, ja käännös vasempaankin vissiin oli ok, vaikka se onkin niin tiivis.Täyskäännöstä en oo treenannut nimeksikään,ja sen kyllä huomaa..nyt se ei osaa käyttää takapäätään.Osa ongelmaa voi olla sekin, kun se on ihan jumissa, joka näkyy kuulemma etenkin istumisessa.Joten tuskin silloin on kauhean helppoa heittää takapäätään peruuttaessakaan.Pitää vielä funtsata josko opettaisi Qn kiertämään takakautta, se kun on niin suuri, niin liike voisi kyllä olla siistimmän näköinen.
Ja sitten päästiinkin taas noloon osuuteen.Eli nouto.
Tässä kohtaa kyllä taas ylpeys kävi lankeemuksen edellä..Eli koska nouto on toisaalta Qn bravuuri, niin olisin sen mielellään halunnut näyttää:-) Vaan enpä taas ottanut huomioon sen mielentilaa, ja sitä seikkaa ,että taas kyseessä uusi kenttä, ja ihanan avaran taivaan alla saattaa Kuuran villi ja vapaa sielu puhjeta kukkaan:-) ja huonostihan siinä kävi.
Q sinkosi kapulalle tuhatta ja sataa, ja lähti lällättämään sen kanssa.Ihan pikkasenko söi mun hermoja..Ja kun sille on tossa kohtaa ihan turha ruveta houkuttelemaan tai komentamaan, niin varrottiin sitten, että se tuli jossain kohtaa niin lähelle, että sen sai napattua kiinni liinan pätkästä.Ja niin Kuura pääsikin autoon jäähylle.
Tämän session jälkeen nolotti ja masensi, ei voi olla totta, että kun trenataan ulkona, niin samat ogelmat taas edessä.Hallitreenaaminen on tuudittanut mut ihan väärään turvallisuuden tunteeseen..
Ja jälleen kerran sain ansaitusti palautetta, että mun pitää kehittyä leikkijänä kiinnostavammaksi! Nyt Kuura palkkaantuu ihan turahan hyvin siitä jo , että saa itsekseen hillua lelun kanssa.No sain tähän ihan hyviä vinkkejä, ja nyt täytyy keskittyä tähän asiaan satasella!
Toinen kierros meni ja onneksi paremmin, eli toivotaan , että muutkin uskoo, että kyllä me jotain sentään joskus osataankin.
Otin siis hölöryhmää, ja se sujui hyvin.Piti kontaktia herkeämättä,eikä jätättänyt edes siinä kun käännyttiin oikealle ihmistä kierrettäessä.Tässä pari toistoa, ja palkka.
Luoksetuloja pari kertaa.Ekassa meinasi varastaa mun perään,onneksi se oli liinassa.Uusi yritys, nyt pysyi hyvin.Asento mun edessäni oli hitusen vino.Seuraava toisto oli jo ihan perfect asento.Kolmas vielä, josta palkkasin vauhdista.
Mutta ihan ihan viimeisenä konkretisoitui, että Kuura tosiaan on jumissa selästään.Se ei meinaan pääsyt A-esteestä yli, ei vaikka yrittikin aluksi pari kertaa.Ja sitten sille tuli jo vähän ramppikuumekin, sillä se väisti estettä.Otettiin korjaus sitten sillä loivalla, ja kun siinä saatiin onnistuminen, niin siihen oli hyvä lopettaa.
Kauheaa, miten mä olen niin turtunut , etten edes huomannut kuinka paha sen selkä on.Kun kyllähän mä tiedän missä se sen loukkasi, ja olen huomannut senkin, että se pitää selkää kourussa, mutta silti en oo saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään..Nyt kiireen vilkkaa pitää saada se selkäjumi hoidettua!
Oli kuitenkin antoisa ja kiva päivä! Kiitos Annelle ja Janille sekä Ellulle ja Timpalle
Ai niin, laitan tähän lopuksi vielä iselleni muistiin: Annella oli hyvä rituaali kaikkien koirien kanssa ennen tottista.Eli koira maahan sivulle.Ja siitä hihna pois, ja vapautus seuraamineen.Tämä on sitten helppo toteuttaa kisoissakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti