Kuura 14 viikkoisena

Kuura 14 viikkoisena
Talvihallan Blizzard (e.Valkohampaan Talvihalla,i.Faro von der Simmeringer Haide)

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

And the magic number is .... six!

Tänään hakumetsään, ja henkisesti tsemppasin etukäteen, että nyt ne tyhjät tehdään ilman mutinoita. Joten Cheri valjastettiin hyötykäyttöön kuumentamaan Qn sopivaan mielentilaan. Ja kyllä se aika hyvin tosiaan kuumui! Se ryökäle pääsi hänen radalleen! Ja löysi ukkojakin vielä! Välillä Q autoon keräämään asennetta, yksi koira väliin ja sitten Q pääsi radalle. Jälkikäteen jossittelua sen verta, että otin sen kumminkin hiukan turhan aikaisin autosta ulos. Mutta kyllä treeni sujui paljon paljon paremmin kuin viimeksi! Ei toki täydellisesti nytkään, mutta saatiin onnistuminen kuitenkin siinä mitä haettiin. Aloitus oikealta ja siellä löytö. Qlla myös hieno suora pisto, vaikka aavistelin, että maasto voisi imaista hitusen vinoon. Haukkuja yli 40, ja ainakin tässä turhauma tuotti sitä extradraivia, että haukku oli komia. Vasemman puolen kulmaan Q ei mennyt mun makuun tarpeeksi syvälle, joten sen uusin. Uusinnalla ok. Tämän jälkeen vielä viisi, yhteensä siis kuusi ( ja jos korjauksen laskee mukaan seitsemän), tyhjää ennen kuin Q sai löydön vasemmalle ja palkaksi purutyynyn. Puolet tyhjistä mä pysäytin sen vierelle ja vain yhdellä se hiukan yritti pullikoida. Sain jopa vastustetua kunniakkaasti mielihaluani ( ja yleistä tapaani/ virhettäni) työntää se peffasta matkaan:-) Lähti uudella komennolla ja teki kelvollisen piston. Loput yliheittoinaja nyt kyllä innokkaasti irtosi kummallekin puolelle. Vimpalla tyhjällä oikealla puolella se pysähtyi takarajalla ja kuikuili mua, siinä ehkä suurin kauneusvirhe tänään. Mutta siis ei haittaa, ihan hyvä fiilinki tämän treenin jälkeen. Oli muutenkin ihana uusi metsä ja oikein kiva rata. Ensi kerralla pelkkiä löytöjä.

2 kommenttia:

  1. Nyt kun kommentointi taas onnistuu, niin... Aion tehdä sut hulluksi kyssäreilläni :-D

    Kun oon lueskellut sun tekstejä ja oot saanut Q.lle opetettua yliheitot ilmeisen hyvin. Kun me ollaan nyt aloittu pk hakutreenaus ja uudet jututhan on olleet nuo laatikot ja pistotus sääntöjen vaatimalla tapaa. Mutta tuo yliheitto on hieman vaiheessa. Viimeksi treenattiin sitä ja varmaankin mä olin niin kuutiksella, että sain tössittyä treenin ja meni niin poskelleen homma kuin olla ja voi :-D Ois kiva kuulla miten sä oot tuon opettanut Q:lle. jos vaikka veikkapojalle kävis sama resepti ja mä voisin henkisesti valmistautua etukäteen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa , tuskin mä oon mitään tuolle osannut kunnolla opettaa :-D
      Risteilyyn ja yliheittoihin sanoisin, että siinä oikeastaan vähän kaikki liittyy kaikkeen. Eli jo se alku, että koira osaa suorat ja L-pistot, ja että aina kun menet koiraa pistollle vastaan aina edempää ja tuutte ulos löydöltä nk "unelmpapiston" mallisesti, tukee tuo kaikki risteilyä. Silloinhan koira etenee sen laatikon kun sillä on aina selkeä pyrkimys eteenpäin.
      Olen ottanut aina välillä risteilyä kuurina myös kentällä, ilman varsinaista etsintää.
      Ja jossain vaiheessa treenasin niin, että maalimiehen löydettyään Q sai lihapullista osan piilolla ja osalla molari kuljetti sitä siellä täydessä syvyydessä n 15-20 metriä eteenpäin. Sitten antoi radiopuhelimella klikkauksen, jotta osasin sen kutsua luokseni ja heitin sen siitä yli toiselle puolelle. Tässä auttoi jonkin verrran avara maasto, jotta kaikki ( maalimiehet molemmill puolilla ja minä) osasimme hakeutia aina suoraan linjaan suhteessa toisiimme.Nyttemmin kylläkin tekisin tuon vaiheen niin, että menisin itse sinne löydölle ja itse kuljettaison sitä eteenpäin ja vähän " sisäänpäin" ja jättäisin sen odottamaan siihen. Tässä välissä hakeutuisin itse keskilinjalle ja sieltä kutsuisin sen yliheittoon. Ohjaajalla on hyvä olla itsellä rintamasuunta suoraan sinne seuraavalle löydölle.
      Saikohan tästä mitään selvää:-)
      Ai niin, ja yrittelin Qta välipalkata namilla joskus kun se tuli siihen vierelle, mutta se ei toiminut :-D Kuukkiksta ärsytti sellainen säätäminen sillä oli jo hinku toiselle puolelle..

      Poista